Održan sastanak Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske s predstavnicima Stožera civilne zaštite Grada Zagreba i gradskih četvrti Grada Zagreba

Potpredsjednik Vlade RH, ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske dr. sc. Davor Božinović je danas održao sastanak s predstavnicima Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, na čelu sa zamjenicom načelnika Stožera civilne zaštite grada Zagreba Oliverom Majić, i predstavnicima gradskih četvrti Grada Zagreba.

Sastanku su nazočili ministar zdravstva Vili Beroš, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ Alemka Markotić,  zamjenik načelnika Stožera civilne zaštite RH i pomoćnik ministra Damir Trut te članovi Stožera civilne zaštite Grada Zagreba i zapovjednici postrojbi civilne zaštite opće namjene gradskih četvrti Grada Zagreba.
 
Na sastanku je naglašena važnost međusobne suradnje oko donošenja mjera i preporuka koje nam slijede s obzirom na to da je pred nama izazovno razdoblje jer će građani više boraviti u zatvorenim prostorima te dolazi i sezona drugih respiratornih bolesti.
 
Također, najavljen je sastanak Stožera civilne zaštite Grada Zagreba i vijeća gradskih četvrti vezan uz blagdan Svih svetih i organizaciju prijevoza kako bi se pripremile preporuke koje će biti provedive u praksi s ciljem sprječavanja širenje zaraze i zaštite zdravlje građana, kao i poseban sastanak sa zapovjednicima postrojbi civilne zaštite opće namjene gradskih četvrti Grada Zagreba s ciljem unapređenja rada i međusobne koordinacije. 


Stranica