Održan sastanak Stalne koordinacije za potragu i spašavanje zrakoplova Republike Hrvatske

U Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a RH je danas, 6. veljače održan VII. sastanak Stalne koordinacije za potragu i spašavanje zrakoplova Republike Hrvatske

Foto: MUP

Na sastanku je sudjelovalo 25 predstavnika svih tijela državne uprave – dionika u sustavu potrage i spašavanja zrakoplova.
 
Skup je pozdravio pomoćnik ministra dr.sc. Damir Trut koji je uvodno predstavio glavne organizacijske promjene u samom Ravnateljstvu civilne zaštite napomenuvši značaj koji se pridaje ovom području i ustrojavanje novog Odjela za potragu i spašavanje zrakoplova.
 
Koordinator civilne zaštite Darko Majstorović detaljnije je predstavio organizacijske promjene i naglasio buduće aktivnosti na promjeni legislative koja uređuje ovo područje.
 
Predstavljene su najnovije aktivnosti u okviru Regionalnog savjetodavnog odbora za potragu i spašavanje zrakoplova RASARAC u okviru kojeg će se organizirati obuka, vježbe te surađivati u izradi temeljne dokumentacije za prekograničnu suradnju na području potrage i spašavanja zrakoplova.
 
Sudionicima je predstavljen godišnji plan aktivnosti koji uključuje i pripremu i provedbu terenske vježbe u okolici Splita tijekom koje se očekuje sudjelovanje predstavnika svih dionika u sustavu. Predstavljen je i projekt kojeg Ravnateljstvo provodi pod NATO programom Znanost za mir i sigurnost  „NICS – sustav za upravljanje incidentima“ koji je izazvao veliki interes sudionika te je dogovorena obuka u korištenju aplikacije iz projekta za predstavnike svih zainteresiranih tijela.

Stranica