Održan još jedan sastanak sa županijskim stožerima civilne zaštite

U organizaciji Ravnateljstva civilne zaštite danas je održan još jedan u nizu radnih sastanaka s načelnicima županijskih stožera civilne zaštite, pročelnicima područnih ureda i voditeljima službi civilne zaštite Ravnateljstva civilne zaštite

Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović održao je radni sastanak s ciljem analize trenutne epidemiološke situacije u Hrvatskoj te pripremu za nadolazeću jesen.
 
Sastanku su nazočili ministar zdravstva Vili Beroš, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ Alemka Markotić,  zamjenik načelnika Stožera civilne zaštite RH i pomoćnik ministra Damir Trut, voditelj Službe za javnozdravstvenu gerontologiju Branko Kolarić i zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin.
 
Na sastanku je istaknuta važnost nastavka suradnje lokalnih stožera s predstavnicima obrazovnih ustanova, kako bi se uvažile epidemiološke mjere propisane od strane stručnjaka za početak nove školske godine. Lokalni stožeri civilne zaštite u narednom razdoblju intenzivirat će suradnju s institucijama koje skrbe za rizičnu populaciju (domovi za starije osobe) u segmentima prevencije, odnosno prethodnog djelovanja u sprečavanju ulaska i širenja zaraze te u segmentu brige za oboljele prilikom eventualne pojave virusa u tim ustanovama. 
 
Također, u nadolazećem razdoblju na lokalnoj je razini potrebno obavljati pojačani nadzor provedbi odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te uputa i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. S obzirom da slijede složeniji izazovi za sve sudionike u borbi protiv širenja zaraze i u svim segmentima društva, od školske djece, preko zaposlenih do starije, one najrizičnije populacije, veliki dio njihovog smanjivanja i rješavanja može se postići edukacijom te ponavljanjem važnosti pridržavanja odluka i mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kao i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
 
Pomoćnik Trut je nakon radnog sastanka održao još jedan sastanak s pročelnicima područnih ureda i voditeljima službi civilne zaštite Ravnateljstva civilne zaštite, na kojem se govorilo o daljnjim uputama i smjernicama te naglasio kako nas čeka izuzetno zahtjevno razdoblje koje će zahtijevati maksimalan angažman i odgovornost.


Stranica