Održan bilateralni sastanak s predstavnicima Europske komisije

U okviru studijskog posjeta stručnjaka Europske komisije Republici Hrvatskoj, u Centru za kriminalistička vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu, 9. listopada 2023. održan bilateralni sastanak s predstavnicima Europske komisije na temu područja istraživačkih aktivnosti fisije u Republici Hrvatskoj

Foto: MUP

Uz predstavnicu Ravnateljstva civilne zaštite, nadležnog za poslove radiološke i nuklearne sigurnost u RH, sastanku su nazočili predstavnici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Instituta Ruđer Bošković, u okviru čijih institucija se provode istraživačke aktivnosti iz navedenog područja.

Cilj ovakvog studijskog posjeta je omogućiti službenicima Europske komisije bolje razumijevanje političkih, administrativnih i drugih struktura u Republici Hrvatskoj, čime se istovremeno doprinosi jačanju odnosa i međusobnog povjerenja između nacionalne administracije države članice i službi Europske komisije.

U studijskom posjetu Republici Hrvatskoj ove godine je sudjelovalo ukupno 17 zainteresiranih predstavnika Europske komisije, od čega je jedan predstavnik bio zainteresiran za područje istraživačkih aktivnost fisije u Republici Hrvatskoj.

Stranica