Nevrijeme zahvatilo Istarsku županiju

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Nevrijeme/NEVRIJEME_ISTRA_2.jpg

8. rujna 2019. nakon 13:00 sati nevrijeme praćeno obilnom kišom i jakim jugom zahvatilo područje cijele Istarske županije

Državni hidrometeorološki zavod izdao je 8. rujna 2019. upozorenje na obilne oborine i pljuskove s grmljavinom te jako jugo za područje Istarske županije pa je Županijski centar 112 Pazin o istome obavijestio žurne službe na svom području.

Tijekom poslijepodnevnih i večernjih sati u nedjelju 8. rujna te u noći do rano ujutro u ponedjeljak 9. rujna zbog obilnih oborina praćenih  jugom na području Istarske županije bilo je 30-ak dojava o padu stabala i granja te kamenja na prometnicama i nogostupima, poplavljenim prometnicama, nestancima električne energije, udarima groma, poplavljenim podrumskim, poslovnim i stambenim objektima, o srušenim stablima i prevrnutom kamperu u turističkom naselju Polari. O događajima su obaviještene Javne vatrogasne postrojbe Pula, Rovinj, Poreč i Labin zbog potreba za tehničkim intervencijama vatrogasaca, Istarske ceste i Bina Istra zbog otklanjanja granja, kamenja i šljunka s prometnica, policija zbog osiguravanja te Hrvatska elektroprivreda.

Zbog otklanjanja posljedica nevrijemena Javna vatrogasna postrojba Rovinj intervenirala je čak 19 puta (nakrivljeni gromobran na crkvi Sv. Eufemije u Rovinju, pad stabala na cestu i uklanjanje stabla nagnutog na javne površine (3), pad stabala na vozila (3), više grana na prometnicama i javnim površinama (7), uklanjanje razbijene konstrukcije rasadnika, poplavljeni stan (1), više poplavljenih prometnica (3), srušeni dimnjak te srušena stabla i jedan kamper prevrnut na boku  u autokampu Polari gdje su vatrogasci iz kampera izvlačili jednu ozlijeđenu osobu). JVP  Poreč je intervenirala na četiri ispumpavanja vode iz stambenih objekata, poslovnog prostora i dvorišta, JVP Labin je intervenirala na dva ispumpavanja vode iz objekata i drva na cesti, a JVP Pula imala je 4 intervencije (2 na ispumpavanju vode i 2 na otklanjanju stabala s ceste).

Bez električne energije su ostajala naselja oko Svetvinčenta , dio Pule i dio Poreča.

 
 

Stranica