Nevrijeme u Slavoniji

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/POPLAVE/Mirna 1.jpg
Foto: Ilustracija

Požeško - slavonska županija
Oko 11:30 sati grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnim kišnim oborinama zahvatilo je naselja Tekić, Bertelovci i Eminovci (Općina Jakšić) i Novoselci (Općina Pleternica). Uslijed oborinskih voda došlo je do plavljenja podrumskih prostorija, garažnih prostora i dvorišta. Na uklanjanju posljedica angažirani su vatrogasci i komunalna poduzeća. Na državnu cestu D51, oborinske vode su nanijele kamenje i nečistoće pa se promet odvija otežano. "Poduzeće za ceste" d.o.o. angažirano je na čišćenju prometnice.

Brodsko - posavska županija
5. lipnja 2019.

Oko 12:00 sati grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnim kišnim oborinama zahvatilo je naselje Grabarje i Rasušje (Općina Podcrkavlje) te sjeverni dio Slavonbskog Broda i naselje Podvinje. Uslijed oborinskih voda došlo je do plavljenja podrumskih prostorija, garažnih prostora i dvorišta. Na uklanjanju posljedica angažirani su vatrogasci iz JVP Slavonski Brod, DVD-a Podcrkavlje te komunalna poduzeća.

4. lipnja 2019.
4. lipnja oko 17:40 sati šire područje Okučana zahvatio je prolom oblaka, a obilna kiša (oko 30 l/m²) prouzročila je plavljenje sportske dvorane Okučani, podrume  i dvorišta obiteljskih kuća u naselju Cage (na oko 15 lokacija) te neke bunare. Na saniranju posljedica na terenu su bili vatrogasci iz DVD-a Okučani i djelatnici komunalnog poduzeća.
 
           
           

Stranica