Nevrijeme u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Ilustracije/thunder-4963719_1920.jpg
Foto: Ilustracija

Osječko-baranjska županija
Olujno nevrijeme praćeno kišom i jakim vjetrom zahvatilo je oko 08:50 sati rubno područje grada Osijeka, područje Đakovštine i Dalja.
Županijski centar 112 Osijek zaprimio je do 11:00 sati 189 dojava vezano uz posljedice nevremena, koje su se odnosile na uklanjanje stabala s prometnica, električnih vodova, oštećenja krovova na kućama. Bez struje su ostala mnoga naselja na širem području Đakovštine.  Na intervencijama su angažirani vatrogasci iz JPVP Osijek i lokalnih DVD-ova te ekipe HEP-a.

Vukovarsko-srijemska županija
Olujno nevrijeme praćeno grmljavinom i jakim vjetrom u 08:35 sati zahvatilo je Vukovarsko-srijemsku županije. Zabilježene su štete na električnoj mreži širom županije i prekid napajanja el. energijom, štete na privatnim stambenim objektima i poslovnim zgradama te veći broj oborenih stabala. Najveći problem je s opskrbom električne  energije zbog pokidanih el. vodova na području cijele županije. Na terenu su vatrogasci i ekipe HEP-a. Nisu zabilježene štete zbog velike količine vode. Županijski centar 112 je od 08:35 do 10:00 zaprimio 65 poziva vezano uz posljedice nevremena.
 
 
 


Stranica