Narančasto upozorenje Meteoalarma

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/Slika zaslona 2021-08-05 u 09.21.27.png

Državni hidrometeorološki zavod izdao je za danas, 5. kolovoza narančasto upozorenje za područje osječke, riječke, kninske, splitske i dubrovačke regije

Foto: DHMZ

Na području osječke regije izraženi pljuskovi s grmljavinom i kratkotrajno jakim i olujnim udarima vjetra. Mogućnost bujičnih i urbanih poplava, i tuče. (Najjači udari vjetra > 55 km/h; količina oborine > 40 mm)
 
Na području kninske regije lokalno obilna kiša te izraženi pljuskovi s grmljavinom, lokalno obilnom oborinom u kratkom vremenu i kratkotrajno olujnim udarima vjetra. (Najjači udari vjetra > 65 km/h; količina oborine 20-70 mm; vjerojatnost grmljavine > 80 %)
 
Na području riječke, splitske i dubrovačke regije izraženi pljuskovi s grmljavinom i kratkotrajno olujnim udarima vjetra. (Vjerojatnost grmljavine > 100 %)
 
Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu.
 
 

Stranica