Nevrijeme u Krapinsko-zagorskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Gradu Zagrebu, Zagrebačkoj i Karlovačkoj županiji

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Nevrijeme županije_1.jpg
Izvor: MUP

Nevrijeme praćeno jakom kišom i grmljavinom zahvatilo je 02. srpnja oko 18:30 sati Krapinsko-zagorsku županiju. Bilo je prekida u opskrbi električnom energijom potrošača u jednom dijelu grada Krapine, općini Đurmanec i u Pregradi. Na terenu su bili djelatnici HEP-a, koji su otklonili većinu kvarova (u tijeku je otklanjanje kvara na području dvije trafostanice u Krapini). Udar munje zapalio je jednu klijet u selu Svedruža (Petrovsko).
Kiša praćena jakim vjetrom počela je padati poslije ponoći i na području Vukovarsko-srijemske županije. Nekoliko stabala palo je na državne i županijske ceste te privremeno prouzročilo poteškoće u prometu.
U Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji bilo je manjih posljedica jakog vjetra i kiše. Urušilo se je nekoliko stabala, stupova i dijelova limenih krovova koji su prouzročili materijalnu štetu i privremene poteškoće u prometu. Vatrogasci su imali nekoliko intervencija prilikom uklanjanja vode iz poplavljenih dvorišta.
Na području Karlovačke županije nije bilo većih posljedica (palo je nekoliko stabala na prometnice i dijelova limenih krovova koji su oštetili nekoliko automobila).
 

Stranica