Nevrijeme na području više županija

Nevrijeme praćeno kišom, olujnim vjetrom, a ponegdje i tučom 13. srpnja 2024. zahvatilo područje više županija

Foto: MUP

Varaždinska županija
 
Oko 17:15 sati nevrijeme praćeno jakom kišom, olujnim vjetrom, a ponegdje i tučom, zahvatilo je područje grada Varaždina te općina Petrijanec, Sračinec i Cestica. Županijski centar 112 Varaždin zaprimio je više dojava građana o srušenim stablima na kolnik, padu stabla na obiteljsku kuću i plavljenju obiteljske kuće u naselju Donje Vratno. Bilo je i poteškoća u opskrbi korisnika električnom energijom. Intervenirale su žurne službe. 
 
Međimurska županija
 
U popodnevnim satima, nevrijeme je zahvatilo područje grada Čakovca te općina Selnica i Podturen. Županijski centar 112 Čakovec zaprimljeno je nekoliko dojava vezanih za pad stabla na kolnik i oštećenje električnih i telefonskih vodova. Oštećeno je jedno vozilo uslijed pada stupa. Bilo je i poteškoća u opskrbi korisnika električnom energijom.   
 
Koprivničko-križevačka županija
 
Oko 20:45 sati nevrijeme je zahvatilo šire koprivničko i križevačko područje. Županijski centar 112 Koprivnica zaprimio je nekoliko dojava o padu stabla na kolnik u naseljima: Velika Mučna, Ivančec i Kloštar Vojakovački, nagnutom stupu, izbijanju šahta iz ležišta te jednom plavljenju garaže. Došlo je i do kvara na elektroenergetskoj mreži zbog čega su bez električne energije ostali korisnici na području općina Novigrad Podravski i Kapela. Djelatnici HEP-a rade na uklanjanju kvara.
 
Požeško-slavonska županija
 
U večernjim satima nevrijeme je zahvatilo područje Požege, Pleternice i Kutjeva te općina Jakšić i Čaglin. Županijski centar 112 Požega zaprimio je dojave o srušenim stablima na kolnik i poteškoćama u opskrbi korisnika električnom energijom. 
 
Osječko-baranjska županija
 
Područje grada Osijeka te općine Čeminac, Semeljci, Draž (Batina) i Čepin oko 23:45 sati zahvatilo je nevrijeme. Županijski centar 112 Osijek zaprimio je dojave o srušenim stablima na kolnik, oštećenjima električnih vodova te oštećenjima krovova na području naselja Grabovac u Baranji.  Na autocesti A5 su uslijed pada prometnog znaka oštećena dva osobna vozila.
 
Na teren su upućene žurne službe koje rade na otklanjanju posljedica nevremena.
 

Stranica