Nevrijeme na području više županija

Nevrijeme praćeno kišom zahvatilo je danas, 6. lipnja 2023., dijelove Koprivničko-križevačke, Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske i Požeško-slavonske županije te grada Zagreba

Foto: MUP
 

Koprivničko-križevačka županija
 
Uslijed obilne količine oborina koja je zahvatila područje naselja Trema došlo je do plavljenja podruma i okućnica, a na tehničkoj intervenciji saniranja posljedica plavljenja bili su angažirani vatrogasci DVD Trema. Također, uslijed velike količine oborina došlo je do plavljenja podruma i u Križevcima te su bili angažirani vatrogasci JVP Križevci koji su imali oko 30 intervencija ispumpavanja vode. Na prometnicama su nastali nanosi zemlje i šljunka, a angažirani su djelatnici Poduzeća za ceste iz Križevaca. Komunalni redari će organizirati i odvoz mulja koji je ostao nakon povlačenja vode iz dvorišta kuća.
 
Sisačko-moslavačka županija

 
Područje gradova Kutine i Popovače, općine Donji Kukuruzari i naselja Repušnica zahvatila je obilna količina oborina te se izlila voda na prometnice, u dvorišta, podrume i stambene objekte. U Kutini je poplavljen vrtić, Tehnička škola i zgrada Općinskog suda. Ukupno je bilo oko 40 zahtjeva za ispumpavanjem vode te dostave vreća s pijeskom. Na tehničkoj intervenciji saniranja posljedica bili su angažirani vatrogasci JVP Kutina te ukupno 7 DVD-a (Kutina selo, Kutina Grad, Repušnica, Banova Jaruga, Šartovac, Husain i Ilova). S područja grada Siska i općine Donji Kukuruzari bili su angažirani DVD Popovača, Gornja Jelenska i Donji Kukuruzari.
 
Grad Zagreb
 
Zapadni dio grada Zagreba (Šestine, Kustošija, Malešnica) zahvatila je obilna količina oborina što je uzrokovalo izlijevanje vode na prometnice, dvorišta, podrume, garaže te u stambene objekte. Zabilježen je i visok vodostaj na potoku Kustošak. Obaviještene su sve žurne službe koje su upućene na teren.
 
Bjelovarsko-bilogorska županija
 
Na području Garešnice je uslijed obilne količine oborina došlo do plavljenja podruma i prometnica, a na tehničkoj intervenciji saniranja posljedica bili su angažirani vatrogasci JVP Garešnica te Ceste Bjelovar zbog čišćenja županijske ceste ŽC3167 između naselja Garešnica i Ciglenica. Zbog nevremena u periodu od 14:45 do 16:25 sati bila je zatvorena lokalna cesta između Kaniške Ive i Ribnjaka.
 
Brodsko-posavska županija
 
U Starom Petrovom Selu je uslijed obilne količine oborina došlo do punjenja odvodnih kanala te plavljenja podruma, dvorišta i prometnica. Na  tehničkoj intervenciji saniranja posljedica nevremena bili su angažirani vatrogasci DVD-a Staro Petrovo Selo, Godinjak, Štivica i Vrbova. Dio naselja Staro Petrovo Selo, kao i naselje Oštri Vrh u kratkom vremenskom razdoblju su bili bez opskrbe električnom energijom.
 
Vukovarsko-srijemska županija
 
Uslijed nevremena i velike količine oborinskih voda na području Vukovara u razdoblju od 19:33 sati do 21:54 sati Županijski centar 112 Vukovar je zaprimio više dojava zbog potrebe ispumpavanja oborinskih voda iz podruma obiteljskih kuća i dvorišta te podizanja šahtova na prometnicama (38 tehničkih intervencija ispumpavanja oborinskih voda iz podruma i dvorišta te 3 ugroze u prometu uslijed podizanja šahtova na D2 u Vukovaru). Na intervencijama su sudjelovali vatrogasci JVP Vukovar (13/6). Na teren su također izašli PP Vukovar i tvrtka Cesting.
 
Požeško-slavonska županija
 
Grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom koje je oko 16 sati zahvatilo područje županije uzrokovalo je punjenje kanala i odvoda te je došlo do plavljenja prometnice Požega – Mihaljevci, podruma obiteljskih kuća u Zakorenju i dvorišta u Mihaljevcima, Kunovcima, Brestovcu i Alagincima. Vatrogasci su odradili 11 intervencija na sanaciji posljedica nevremena. Većih zastoja u cestovnom prometu nije bilo.


Stranica