Nevrijeme na području Splitsko-dalmatinske županije

Foto: MUP

Tijekom jutra područje Splitsko-dalmatinske županije zahvatilo je nevrijeme s lokalno obilnijim oborinama. Županijski centar 112 Split zaprimio je dojave o obilnoj kiši koja je pala u kratkom vremenu uslijed čega je došlo do plavljenja podrumskih stanova i podruma na područjima naselja: Dujmovača, Sv. Kajo, Kopilica i Konjsko. Poplavljeni su kolnici u Ulici Sedam Kaštela i Vukovarskoj ulici u Splitu te Dioklecijanovi podrumi. Dojavljeni su i manji odroni na cestama u naseljima Sv.Kajo, Srinjine, Kočinje brdo i Klis. Na državnoj cesti Sinj-čvorište Grlo Klis, zbog vode na kolniku smiju prometovati samo teretna vozila i kamioni, a obilazak za sve ostale skupine regulira policija.

Na terenu su vatrogasci, djelatnici Županijskih cesta i komunalnih službi.

Nadopuna - 14.30 sati

Na poziv zapovjednika JVP Sinj, preko Područnog ureda civilne zaštite Split aktivirana je Državna intervencijska postrojba, a koja je isporučila 1500 vreća za pijesak vatrogascima na terenu.
Područni ured civilne zaštite Split u kontaktu je sa Stožerom civilne zaštite općine Dicmo i Sinj.

Nadopuna - 17.30 sati

Uslijed obilnih kiša koje su pale tijekom dana, poplavljene su županijske i lokalne ceste na području općine Dicmo. Zbog nastale situacije sastao se Stožer civilne zaštite općine Dicmo, a na kojem su sudjelovali djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Split.

 

Stranica