Nevrijeme na području nekoliko županija

Nevrijeme praćeno kišom i grmljavinom zahvatilo je u nedjelju, 11. lipnja 2023., dijelove Požeško-slavonske i Osječko-baranjske županije

Foto: MUP
 
Požeško-slavonska županija
 
Grmljavinsko nevrijeme je od 10 do 14 sati uzrokovalo pojavu bujičnih voda i plavljenje više kuća u naseljima Vilić selo, Skenderovci, Paka, Pleternica, Bresnica i Frkljevci. Bile su poplavljene i državne ceste D49 i D525. Prestankom oborina situacija se postupno popravlja.
 
Osječko-baranjska županija
 
Nevrijeme koje je zahvatilo između 14 i 16 sati  područje oko Đakova uzrokovalo je prelijevanje vode iz putnih kanala na prometnice, u dvorišta i pojedine objekte. U općini Drenje i Strizivojna je zbog manjeg nevremena bilo potrebno prepumpavanje kanala i ispumpavanje podruma te odštopavanje kanala s kombiniranim radnim strojem.  U općini Semeljci je bio veći broj intervencija zbog nevremena. Također, u mjestima Našičko Novo Selo, Viškovci i Feričanci je došlo do prelijevanja vode iz kanalske mreže. Na području Osijeka je zbog nevremena došlo do slijevanja vode u podrume obiteljskih kuća i zgrada. 
 
Županijski centri 112 Vukovar, Virovitica i Slavonski Brod su zaprimili dojave zbog manjeg nevremena koje je zahvatilo Vinkovce, Orahovicu, općinu Čačinci, naselje Stara Jošava te općine Novu Kapelu i Podcrkavlje o vodi na kolnicima i potrebi za ispumpavanjem podruma.
 
Obaviještene su sve žurne službe i po potrebi upućene na teren.



Stranica