Narančasto upozorenje DHMZ-a


Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za danas, 16. prosinca 2022. narančasto upozorenje za dubrovačku regiju zbog mjestimice izraženijih pljuskova s grmljavinom uz mogućnost za tuču.
Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu.


Za sutra, 17. prosinca 2022. izdano je narančasto upozorenje za područje Kvarnera i Kvarnerića te Velebitskog kanala zbog jake, mjestimice vrlo jake bure.
Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

Stranica