Konferencija projekta SEE ME – „Sigurni i jednaki u kriznim situacijama“

U Podgorici su djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite, od 12. do 14. prosinca 2022., sudjelovali na konferenciji u okviru projekta SEE ME - „Sigurni i jednaki u kriznim situacijama“

Foto: MUP

Konferencija je održana u organizaciji projektnih partnera Ministarstva unutrašnjih poslova, Direktorata za zaštitu i spašavanje Crne Gore, a projektom koordinira Ravnateljstvo civilne zaštite.

Na konferenciji je sudjelovalo 50 sudionika iz Republike Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Poljske, Italije te preko video linka predstavnica Europske Komisije (DG ECHO) zadužena za kontrolu provedbe projekta.

Sudionici su, uz prezentacije iz svojih stručnih domena, raspravljali o usklađivanju pristupa u planiranju i spremnosti za hitne slučajeve u vezi sa zaštitom i spašavanjem osoba s invaliditetom te preventivnim aktivnostima vezano za spašavanje i zaštitu osoba s invaliditetom. Na temelju rezultata analize i zaključaka s konferencije, izradit će se Smjernice na temu zaštite i spašavanja osoba s invaliditetom (OSI) u hitnim situacijama, zajedno s protokolima za pružanje pomoći i inkluziju OSI u prevenciji i planiranju.   

Cilj projekta je osvijestiti potrebu prilagodbe postupaka pripreme za rizične situacije osobama s invaliditetom (OSI) te postupaka tijekom rizičnih situacija, odnosno obvezu prema ne diskriminatornom postupanju prema OSI u svim fazama zaštite i spašavanja.
 

Stranica