Koordiniranom akcijom operativnih snaga civilne zaštite spašena stoka

https://civilna-zastita.gov.hr/UserDocsImages/CIVILNA ZAŠTITA/VIDEO/OVCE_2.mp4Županijski centar 112 Gospić je u nedjelju, 17. studenog, zaprimio zahtjev za pomoć stanovnika Lipovog polja s području Općine Perušić. Naime, zbog podizanja razine vode uslijed velikih padalina na području Like, 60-ak ovaca i nekoliko krava na polju je ostalo okruženo vodom.
 
Obaviješteni su načelnik Stožera civilne zaštite općine Perušić i voditelj Službe civilne zaštite Gospić koji u koordinaciji s ravnateljem GD Crvenog križa Gospić donose odluku da pomoć pruži interventni tim Gradskog društva Crvenog križa Gospić koji je osposobljen za spašavanje u elementarnim nepogodama i prirodnim katastrofama. U pripravnost je također stavljen HGSS Stanica Gospić i DVD Perušić koji se nešto kasnije i uključio u akciju. Tijekom nedjelje spašene su krave, a zbog noći, kiše i nemogućnosti daljnjeg spašavanja akcija je nastavljena u ponedjeljak.
 
U popodnevnim satima u ponedjeljak i 60-ak ovaca uspješno je prevezeno na sigurno.
 
I ova akcija spašavanja pokazala je još jedan uspješan primjer koordiniranosti operativnih snaga civilne zaštite, Stožera civilne zaštite i Službe civilne zaštite Gospić, a načelnik Stožera civilne zaštite Gospić uputio je zahvalu ekipama koje su na kiši i lošem vremenu odradile hvalevrijednu akciju, pritom pokazavši spremnost za nadolazeću zimu i nove izazove koji se pred njih postave.


POGLEDAJTE VIDEO:
                                 
 



Stranica