Edukativna kampanja „Usvoji znanja da šteta bude manja“ ove subote u Samoboru

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Ilustracije/Samobor_20240409_111225_0000.png

Provodi se diljem zemlje s ciljem upoznavanja građana, a posebno djece, s ulogom i djelovanjem operativnih snaga sustava civilne zaštite,  podizanja svijesti o potrebi smanjenja rizika od katastrofa, kako se ponašati u slučaju katastrofa i kako odgovoriti na njih

Foto: plakat
 
Pozivamo vas na sudjelovanje u edukativnoj kampanji Ravnateljstva civilne zaštite „Usvoji znanja da šteta bude manja“  koja će se održati u subotu, 13. travnja od 10 do 14 sati u Samoboru, na lokaciji bivše vojarne Samobor, Giznik-Anindol.
 
U sklopu događanja, građani će imati prilike upoznati se s opremom i vozilima operativnih snaga sustava civilne zaštite, modelima potresa, poplava i erozije tla, simulatorom potresa te tehnikama pružanja prve pomoći i oživljavanja, ali i izmjeriti tlak i šećer u krvi. Također, bit će organizirane zabavne aktivnosti za djecu kao što su spuštanje u pojasu za evakuaciju, gašenje vatre, vožnja u vatrogasnom vlakiću, vožnja mobilnim prometnim poligonom, izviđački izazovi, a moći će isprobati i termovizijsku kameru u zadimljenoj prostoriji i VR naočale te kroz interaktivnu radionicu saznati koliko je alkohol štetan.

Podsjetimo, nacionalna kampanja Ravnateljstva civilne zaštite „Usvoji znanja da šteta bude manja“  provodi se diljem zemlje s ciljem upoznavanja građana, a posebno djece, s ulogom i djelovanjem operativnih snaga sustava civilne zaštite,  podizanja svijesti o potrebi smanjenja rizika od katastrofa, kako se ponašati u slučaju katastrofa i kako odgovoriti na njih.

Stranica