Državna intervencijska postrojba civilne zaštite na „Festivalu znanosti 2022.“

Državna intervencijska postrojba civilne zaštite, Ravnateljstva civilne zaštite, sudjelovala je 2. svibnja 2022. u Velikoj Gorici na „Festivalu znanosti 2022.“ koji traje do 7. svibnja 2022., a održava se u 20 hrvatskih gradova

Foto: MUP

U sklopu manifestacije, na poziv Veleučilišta Velika Gorica, pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite održali su prezentaciju na temu daljinski upravljivih strojeva u službi civilne zaštite gdje su prezentirana znanja, sposobnosti i mogućnosti besposadnih zrakoplovnih sustava i zemaljskih strojeva na daljinsko upravljanje.
 
Izložen je gusjeničar na daljinsko upravljanje te komunikacijsko-zapovjedno vozilo, a prezentaciji su prisustvovali učenici Srednje zrakoplovne škole i studenti 1. godine Veleučilišta Velike Gorice.
 
Osim teorijskog dijela, učenici i studenti imali su prigodu vidjeti i demonstraciju rada stroja na daljinsko upravljanje za gašenje, dekontaminaciju i uklanjanje prepreka u kontaminiranom, odnosno, za ljudski život, opasnom prostoru.
 

Stranica