Angažirana Državna intervencijska postrojba civilne zaštite na području Podunavlja

Na području Podunavlja, gdje se očekuje visoki vodostaj Dunava, 23. rujna, na teren su upućena 34 pripadnika Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Zagreb i Osijek, koji su osposobljeni za spašavanje u poplavama i rad s bespilotnim letjelicama

Foto: MUP
 
Na tom području se obala rijeke te vikend naselje Ušće kod Aljmaša, kao i lokacije Batina i Zeleni otok, kontinuirano nadziru bespilotnim letjelicama, a timovi za spašavanje u poplavama, uz pomoć čamaca, obilaze ugrožena područja i pružaju pomoć lokalnom stanovništvu.
 
Posebna pažnja posvećena je vikend naselju Ušće kod Aljmaša, gdje su zbog prisutnosti dvoje teško bolesnih osoba pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite dežurali tijekom noći s čamcem u pripravnosti kako bi mogli odmah reagirati u slučaju potrebe, a 24-satno dežurstvo na tom području nastavit će se dok ne bude moguć ulazak u naselje vozilima.
 
U bazi operacija u Bizovcu na raspolaganju je još sedam timova za spašavanje u poplavama i rad s bespilotnim letjelicama, spremnih za dodatne intervencije u slučaju potrebe.
 
Tom prilikom je i ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite Damir Trut, zajedno s djelatnicima Područnog ureda civilne zaštite Osijek, obišao područje od Batine do Aljmaša te istaknuo kako su timovi stavljeni na raspolaganje načelnicima općina Draž i Erdut, kao i Stožerima civilne zaštite navedenih općina.
 
Ravnateljstvo civilne zaštite, u suradnji s lokalnim i regionalnim vlastima, stožerima civilne zaštite, žurnim službama i operativnim snagama, nastavlja pratiti stanje na terenu i poduzimati sve potrebne mjere kako bi se zaštitili građani i imovina.
 
Pozivaju se građani na područjima sklonima poplavama da budu posebno oprezni, pripreme se na moguće velike vode, izmjeste vrijednu imovinu na sigurno, prate vijesti i preporuke nadležnih tijela te pravodobno poduzmu potrebne sigurnosne mjere.
 
Pratite:


Stranica