Žuto upozorenje Meteoalarma

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/METEOALARM_2502.jpg

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za danas (25. veljače) u sklopu Meteoalarma žuto upozorenje za šire zagrebačko područje i za Ličko - senjsku županiju

Foto: www.meteoalarm.eu/

Žuto upozorenje izdano je za šire zagrebačko područje gdje se očekuje jak jugozapadni vjetar, s najjačim udarima vjetra do 65 km/h. Za područje Ličko - senjske županije također je izdano žuto upozorenje zbog olujnih udara jugozapadnog vjetra, ponajprije u višim predjelima, gdje se očekuju najjači udari vjetra i do 90 km/h. Budite na oprezu zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Žuto upozorenje izdano je i za područje Istre, Kvarnera i većeg dijela Dalmacije, zbog mjestimice jakog juga i jugozapadnjaka, s najjačim udarima vjetra do 78 km/h. Iako su uobičajene i česte u ovoj regiji, očekuju se lokalno ili potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

 

Stranica