Žuto upozorenje Meteoalarma

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/Slika zaslona 2021-07-01 u 17.22.58.png

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za danas u sklopu Meteoalarma žuto upozorenje za veći dio Hrvatske

Izvor: DHMZ 

Na području osječke i zagrebačke regije ponegdje mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Vjerojatnost grmljavine > 50 %.

Na području karlovačke, riječke i gospićke regije očekuju se ponegdje mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom i tučom s vjerojatnošću grmljavine > 60 %.

Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom.

Na području Velebitskog kanala očekuje se mjestimice pojačana bura s najjačim udarima vjetra 35-40 čvorova (65-75 km/h).

Iako su uobičajene i česte u ovoj regiji, očekuje se lokalno ili potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.
 

Stranica