Zapaljenje plina u Frankopanskoj ulici u Zagrebu

Zagreb – 31. svibnja u 23:17 sati: zaprimljeno više dojava građana da je tijekom radova na sanaciji puknuća vodovodne cijevi u Frankopanskoj ulici (za koje je dojava zaprimljena u 17:43 sati) došlo do požara. Radni stroj je probio plinovod te je došlo do zapaljenja plina. O događaju su obaviještene sve nadležne službe.
Četiri radnika su ozlijeđena te su medicinski zbrinuta.
Plamen je bio visine i preko 10 metara te je ugrozio i okolne objekte tako da su vatrogasci pristupili hlađenju istih, a u jednom stanu na kojem su popucala stakla vršili su hlađenje i unutarnjom navalom. Isključeno je napajanje električnom energijom jer su tramvajske žice pale na kolnik i izazvale jaka iskrenja.  Oko 01:20 sati (01. lipnja) djelatnici Plinare su uspjeli zatvoriti ventil te se plamen smanjio, a oko 01:45 sati više nije bilo otvorenog plamena. Požar su gasili vatrogasci JVP Zagreb (18/7), a intervencija vatrogasaca završila je u 03:45 sati. O događaju je obaviještena i inspekcija rada.
Na mjestu događaja bio je i gradonačelnik Grada Zagreba, načelnik Stožera civilne zaštite grada Zagreba i pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Zagreb.

 

Stranica