Vremenske nepogode

Istarska županija
 
8. prosinca 2020.
Zbog izlijevanja mora na kolnik na mostu "Antenal", od 12:45 do 18:30 sati je bila zatvorena dionica ceste D75 Tar - Novigrad. Kao posljedica vremenskih nepogoda u popodnevnim satima bez opskrbe električnom energijom u kraćem vremenskom periodu bili su dijelovi  Vodnjana i Marčane.

9. prosinca 2020.
U 00:22 sati rijeka Dragonja se izlila iz korita i preplavila kolnik zbog čega je zatvoren promet cestom D 510 kod graničnog prijelaza Kaštel. Promet je normaliziran u 03:00 sati, da bi ponovno bio prekinut od 06:00 sati.
U 01:00 sat uspostavljena je mjera izvanredne obrane od poplava na rijeci Mirni, donji tok. Na vodomjeru Ponte Porton zabilježen je vodostaj od 500 cm s tendencijom porasta.
Od 04:25 sati zbog velikih količina vode na kolniku za promet je zatvoren Istarski ipsilon, od čvora Kanfanar do čvora Višnjan i od čvora Višnjan do čvora Medaki.

Tijekom noćnih sati ŽC 112 Pazin zaprimio je zbog obilnih oborina veći broj poziva građana sa zahtjevom za crpljenje oborinske vode koja ulazi u dvorišta i suterenske prostorije: Poreč - 27, Rovinj - 3, Labin - 1, Umag - 1, Pazin – 1. Prema informaciji ŽVOC Pula, vatrogasci su zbog oborinskih voda imali intervencije u Puli – 3, Rovinju – 11, Poreču – 1, Umagu – 2, Pazinu – 2 i Labinu – 1. Primljeno je i 9 poziva zbog ugrožavanja prometa uslijed obilnih oborina te jedan poziv s područja Poreštine, gdje je mjesto Ohnići zbog udara groma ostalo bez električne energije.
 
Splitsko - dalmatinska županija
 
Vrgorac (Kokorići) – 8. prosinca oko 17:33 sati primljena je informacija od HGSS Makarska da su angažirani kod Kokorića u slučaju potrebe na poplavljenom području. Idućih dana se očekuje porast vodostaja zbog velikih količina kiše.
 


Stranica