Vježba operativnih snaga sustava civilne zaštite Primorsko-goranske županije „Potres 2021.“

U Centru za obuku interventnih službi, u Šapjanama, 16. listopada održana je vježba operativnih snaga iz sustava civilne zaštite Primorsko-goranske županije „Potres 2021.“

Foto: MUP

Vježba je održana kako bi se provjerila efikasnost reagiranja i zajedničkog djelovanja u slučaju potresa. Djelotvornost se provjerila aktivnostima osiguranja područja, raščišćavanja ruševina, traganjem i spašavanjem u ruševinama, spašavanjem s visine, pružanjem prve pomoći i trijažom unesrećenih, osiguravanjem logistike i usklađivanjem međudjelovanja svih snaga.
 
Na vježbi su sudjelovali predstavnici Vatrogasne zajednice, Policijske uprave primorsko – goranske, Društva crvenog križa, Specijalističke postrojbe za traganje i spašavanje iz ruševina Primorsko-goranske županije, Hrvatske gorske službe spašavanja – stanica Rijeka i stanica Delnice, Zavoda za hitnu medicinu, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Područnog ureda civilne zaštite Rijeka te Stožera civilne zaštite Primorsko –goranske županije.
 
Jedna od temeljnih zadaća vježbe bila je i provjera komunikacije između Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije i operativnih snaga putem koordinatora na lokaciji u čemu je ostvaren značajni napredak u odnosu na ranije vježbe. Na vježbi je sudjelovalo 100-tinjak sudionika.
 
Zamjenik župana Vojko Braut istaknuo je kako županija već duži niz godina sudjeluje u organizaciji ovakvih vježbi te provedbe stalnih edukacijskih ciklusa za sve interventne snage.  Stranica