U 11:02 sati počela virtualna donacijska utrka "112 za Petrinju“

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Ilustracije/112zaPetrinju-najava.jpg

Pridružite nam se, prijave još traju! Utrka je nastavak desetogodišnje tradicije obilježavanja Dana broja 112 rekreativnim trčanjem građana i pripadnika hitnih službi

Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova i Brodsko - posavska županija ove godine organiziraju virtualnu donacijsku utrku za stradale u katastrofalnom potresu pod nazivom „112 za Petrinju“. Ovogodišnja virtualna donacijska utrka je nastavak desetogodišnje tradicije obilježavanja Dana broja 112 rekreativnim trčanjem građana i pripadnika hitnih službi. Prvo rekreativno trčanje građana i pripadnika hitnih službi održano je  11.2.2012. u Slavonskom Brodu na -7ºC i 35 cm snijega, sudjelovala su 34 hrabra trkača.

Start virtualne utrke 112 za Petrinju označen je danas (11.2) u 11 sati i 2 minute. Utrka traje do 14. veljače u 24:00 sata.

Trenutno je više od 500 prijavljenih virtualnih sudionika utrke. Prijave su otvorene do 14. veljače 2021. ​Građani će osim trčanjem moći sudjelovati i vožnjom bicikla ili hodanjem na 5 km. Zainteresirani se mogu prijaviti putem on-line platforme stoperica.hr.

Za sudjelovanje u utrci ne naplaćuje se startnina. Brodsko - posavska županija će otkupiti kilometre od svakog sudionika rekreativnog trčanja po cijeni 1kn/km. Cjelokupni iznos kojim će Brodsko-posavska županija otkupiti kilometre sudionika bit će uplaćen za pomoć Petrinji, Sisku, Glini i okolici na poseban račun Vlade Republike Hrvatske. 

Svi koji žele osobno financijski pomoći mogu uplatiti donaciju on-line kartičnom uplatom donacija (Visa i Mastercard) iz Hrvatske, Europske unije i trećih zemalja.

Web lokacija na kojoj se može obaviti on-line plaćanje dostupna je na poveznici: https://donacijemfin.gov.hr/


 

Stranica