Pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite na obuci za stabilizaciju, podizanje i izvlačenje zrakoplova nakon nesreće u zračnoj luci

Deset pripadnika Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite sudjeluje na obuci za stabilizaciju, podizanje i izvlačenje zrakoplova nakon nesreće u zračnoj luci koja se održava od 26. do 30. travnja u Ostravi

Foto: MUP

Obuka se održava u organizaciji renomiranog globalnog lidera u pružanju specijaliziranih obuka za stabilizaciju zrakoplova RESQTEC. Njihovi centri za obuku, raspoređeni širom svijeta, uključujući i centar u Ostravi u Češkoj, opremljeni su suvremenim edukacijskim resursima i stvarnim zrakoplovnim modelima poput Boeing 737 i Saab 340, što omogućava praktično i temeljito učenje kroz simulacije stvarnih scenarija.

Obuka se održava s ciljem jačanja nacionalnih kapaciteta za brzo i učinkovito reagiranje u slučajevima zrakoplovnih incidenata i nesreća. 

Ovaj program je okupio sudionike iz različitih zemalja koji će ih osposobiti za suočavanje s raznovrsnim izazovima vezanim za zrakoplovne incidente i podići razinu tehničke pripremljenosti timova za hitne intervencije, a suradnja potaknuti razmjenu znanja i iskustava na međunarodnoj razini.



Stranica