Priopćenje za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 16. srpnja 2020.

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Ilustracije/connection-4884862_1920.jpg

U protekla 24 sata zabilježeno je 86 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1190

Među njima je 136 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 6 pacijenata.
 
Nema preminulih osoba.
 
Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 4.039 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 120 preminulo, a 2729 se oporavilo.
 
U samoizolaciji je trenutno 4858 osoba.

Do danas je ukupno testirano 99 414 osoba, od toga 1690 u posljednja 24 sata.
 
13. srpnja uvodi se obveza nužnog korištenja maski za lice ili medicinskih maski, a više detalja dostupno je na poveznici. Od 15. srpnja uvodi se obveza korištenja maski za zaposlenike trgovačkih društava, ustanova i institucija koje rade sa strankama i za stranke koje dolaze u ta trgovačka društva, ustanove i institucije, te za zaposlenike u uslužnim djelatnostima koje dolaze u  bliski kontakt s klijentima. Više OVDJE.

Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske
Sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo


Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Pozivni centar 113 više nije u funkciji, sve informacije vezane uz koronavirus možete pronaći na internetskim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr .

Stranica