Priopćenje za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 15. srpnja 2020.

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Ilustracije/corona_2.jpg

U protekla 24 sata zabilježena su 92 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 1204

Među njima su 132 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 5 pacijenata.
 
Nema preminulih.
 
Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 3953 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 120 preminulo, a 2629 se oporavilo.
 
U samoizolaciji su trenutno 5002 osobe.
 
Do danas su ukupno testirane 97724 osobe, od toga 1804 u posljednja 24 sata.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o dopuni Odluke o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 i Odluku o izmjeni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske.
 
Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske
Sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo


Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Pozivni centar 113 više nije u funkciji, sve informacije vezane uz koronavirus možete pronaći na internetskim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr .
 

Stranica