Održan obučni kamp "KUPA 2024“

Na području Broda na Kupi je u subotu, 8. lipnja 2024., održan obučni kamp "KUPA 2024“ za 37 pripadnika Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite

Foto: MUP

Kamp se održao s ciljem osposobljavanja pripadnika Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite za spašavanje s voda, za spašavanje osoba pod vodom i za provedbu spašavanja kombiniranim tehnikama.

Prilikom osposobljavanja zahtijevala se primjena znanja iz područja orijentacije, uporabe zemljovida, kompasa, GPS uređaja te rukovanje uređajima veze.

Osposobljavanju je prethodila vježba spašavanja iz ruševina za djelatnike i učenike osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ u Delnicama, s ciljem prikazivanja tehnika spašavanja i prezentacije opreme Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Rijeka. 

Ovo osposobljavanje imalo je naglasak na potpunu samodostatnost tijekom operativnih aktivnosti, sukladno međunarodnim operativnim procedurama definiranim INSARAG (International Search and Rescue Advisory Group) standardom prihvaćenim od strane Mehanizma unije za civilnu zaštitu.



Stranica