Urušavanje tla u dvorištu stambene zgade u Samoboru

Nadopuna - 17:30 sati

Nakon pregleda statičari i stručnjaci za geotehniku zaključili su da je zgrada sigurna za stanovanje. Do sanacije terena odspojeni su s komunalne infastrukture (plin, voda i odvodnja).

Samobor – Sinoć oko ponoći zaprimljena je dojava stanara zgrade u Samoboru da je osjetio podrhtavanje i izašao iz zgrade te vidio kako je došlo do urušavanja tla u dvorištu stambene zgrade. Vizualnim pregledom utvrđeno je da je sa stražnje strane zgrade došlo do urušavanja tla površine 5x4 metra, nepravilne dubine (na najdubljoj točci oko 270 cm), te se vide oštećenja kanalizacijskih cijevi u dubini tla. Zgrada je sagrađena prije otprilike 5 godina, sastoji se od tri stana i nema vidljivih napuknuća. Tlo se i dalje urušava i sliježe te se rupa širi. Napukao je i zid ograde pored zgrade.

U zgradi žive tri obitelji, ukupno 11 stanara, koji su napustili zgradu i pronašli privremeni smještaj. Obavještene su nadležne službe. Na mjesto događaja izašli su djelatnici policije, vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Samobor, gradonačelnica Grada Samobora i njezin zamjenik - načelnik Stožera civilne zaštite te djelatnici Vodovoda, Plinare i HEP-a. Mjesto događaja osiguravaju službenici PP Samobor. U jutarnjim satima na teren će izaći građevinska inspekcija i policijska ekipa za očevide.
 
 

Stranica