Uputa stožerima civilne zaštite, službenicima Ravnateljstva civilne zaštite i Ravnateljstvu policije

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Ilustracije/uputa slika.jpg
S obzirom na lijepo vrijeme, što povećava mogućnost potencijalnog nepridržavanja propisanih mjera fizičkog distanciranja i drugih epidemioloških mjera, traži se od stožera civilne zaštite i svih operativnih snaga, Ravnateljstva civilne zaštite ( inspektora civilne zaštite i drugih službenika koji su angažirani u kontroli provođenja mjera) te Ravnateljstva policije da sa svim raspoloživim kapacitetima provode kontrolu provođenja odluka i mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Nadzor je potrebno provoditi tako da se uspostave posebni timovi policijskih službenika i službenika  Civilne zaštite kako bi u ovo vrijeme dodatno nadzirao rad tržnica, trgovina i ostalih objekata kojima je dopušten rad. Također, potrebno je provoditi i nadzor pridržavanja pripisanih mjera prilikom okupljanja u parkovima, na trgovima, rivama, dječjim i sportskim igralištima i ostalim javnim površinama te prilikom održavanja  javnih događaja.
 
Inspektori Civilne zaštite dužni su, ako se ustanovi kršenje mjera, obavezno izdati rješenje o prekršaju, s napomenom da će se u slučaju ponovljenog kršenja mjera izreći najstrože moguće sankcije, što uključuje i zatvaranje objekta.

Stranica