Uputa o izdavanju e-Propusnica radnicima koji rade temeljem ugovora o djelu i radnicima koji rade u inozemstvu

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Ilustracije/road.jpg
S obzirom na upite poslodavaca i građana prema Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske i Ministarstvu uprave, sukladno obavijesti Ministarstva uprave daje se sljedeća uputa:
 
  • Za radnike temeljem ugovora o djelu čiji rad je neophodan za određene gospodarske subjekte, a sustav e-Propusnice  ne daje poslodavcima mogućnost izdavanja e-Propusnica, e-Propusnice će izdavati stožeri civilne zaštite. E-Propusnice se neće izdavati temeljem pojedinačnih zahtjeva radnika, već je svaki poslodavac dužan podnijeti zahtjev sa svim potrebnim podacima za sve radnike koji rade na ugovor o djelu, a neophodni su mu za rad.
  • Na isti način  izdavanje e-Propusnice od stožera civilne zaštite mogu zatražiti i poslodavci koji imaju potrebu za radom studenata koji rade preko Student servisa.
 
Napominje se da je izdavanje e-Propusnica radnicima koji rade temeljem ugovora o djelu i studentima koji rade preko Student servisa iznimka te da se zahtjev može podnijeti samo za one  radnike i studente  koji su zaista nužni i neophodni za rad određenog poslodavca.
 
Također, prema obavijesti Ministarstva uprave, radnicima koji rade u inozemstvu e-Propusnice izdaju stožeri civilne zaštite.
 

Stranica