Upozorenje na hladne valove

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Ilustracije/LED_3_IL.jpg

​DHMZ: Stiže hladnije vrijeme, izdano upozorenje na hladne valove

Prognoza vremena za 13. siječnja 2021.
Djelomice sunčano, povremeno uz više oblaka, osobito prijepodne. U unutrašnjosti može pasti malo snijega, glavninom u gorskim predjelima. Na krajnjem jugu je popodne moguća kratkotrajna kiša, a prema večeri susnježica. Vjetar na kopnu slab, u Slavoniji i umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati slaba i umjerena bura te sjeverozapadnjak koji na otvorenom moru može biti jak. Najviša dnevna temperatura zraka između -1 i 3 na kopnu te od 5 do 10 °C na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije.

Sutra nas očekuje promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim razdobljima, mjestimice slab snijeg. Na Jadranu, ponajprije u Dalmaciji povremeno susnježica, moguć i snijeg, te kiša prema otvorenom moru. Puhat će uglavnom umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a duž obale i na otocima umjerena i jaka bura i sjeverni vjetar, lokalno s olujnim udarima. Hladno. Najniža temperatura u gorju i do -10, u većini unutrašnjosti između -7 i -2, a na obali i otocima od -1 na sjevernom dijelu do 5 na jugu. Najviša dnevna od -1 do 4, na moru između 7 i 10 °C.


Državni hidrometeorološki zavod je izdao upozorenje na hladne valove koji mogu djelovati na zdravlje:

















 







Zaštita od velikih hladnoća - preporuke za javnost

O hladnim valovima

Najniže izmjerene temperature zraka u Hrvatskoj za razdoblje od kada postoje mjerenja


Vremenska prognoza za potresom pogođeno područje Sisačko - moslavačke županije

13. siječnja 2021.
U prvom dijelu dana promjenljivo oblačno uz mogućnost mjestimice vrlo slabog snijega. U drugom dijelu dana vedrije, poslijepodne sunčana razdoblja. Vjetar uglavnom slab. Najniža jutarnja i večernja temperatura od -6 do -4, a najviša dnevna između 0 i 3 °C.

14. siječnja 2021.
Umjereno do znatno oblačno, u prvom dijelu dana, osobito ujutro, povremeno sa slabim snijegom i mjestimice tanjim snježnim pokrivačem (do 3 cm). Poslijepodne sunčana razdoblja. Vjetar uglavnom slab jugozapadni, poslijepodne prolazno umjeren sjeverozapadni i sjeverni. Najniža noćna i jutarnja temperatura od -5 do -3, najviša dnevna od 1 do 4, a navečer uz razvedravanje će se spuštati i do -8 °C.

Izgledi vremena u iduća tri dana
Promjenljivo oblačno i hladnije, povremeno uz slab snijeg, uglavnom tijekom vikenda i osobito u nedjelju. Moguć je i tanji snježni pokrivač. U petak više sunčanih razdoblja, osobito u prvom dijelu dana. Vjetar u petak slab, u subotu i nedjelju danju povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u subotu moguće i uz jače udare. Najniža temperatura od -11 do -6, a najviša dnevna od -2 do 1 °C.

Stranica