Upozorenje na hladne valove

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Ilustracije/LED_3_IL.jpg

Jače zahlađenje stiglo je u Hrvatsku, u Lici i Slavoniji jutros izmjerene temperature niže od -10 stupnjeva

Državni hidrometeorološki zavod je izdao upozorenje na hladne valove koji mogu djelovati na zdravlje. Zbog niskih temperatura treba biti na oprezu, mogući su neki zdravstveni rizici kod osjetljive populacije, ponajprije kod starijih, male djece i beskućnika.






 











Zaštita od velikih hladnoća - preporuke za javnost

Hladni valovi - opširnije


Prognoza vremena za 25. siječnja 2022.

Pretežno sunčano, osobito na Jadranu i u gorju. U sjeverozapadnim kopnenim predjelima, a od sredine dana i u istočnim, te u Istri povremeno umjerena i povećana naoblaka. Vjetar većinom slab, na Jadranu ujutro mjestimice umjerena bura, a zatim sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 0 do 5, na Jadranu od 6 do 11 °C.

Prognoza vremena za 26. siječnja 2022.

U većini krajeva prevladavat će sunčano. Povremeno više oblaka bit će u Slavoniji i Baranji, u noći i ujutro lokalno i uz slab snijeg, te na sjevernom Jadranu gdje je osobito prema otvorenom moru moguća magla. Magla se ujutro ponegdje očekuje i u unutrašnjosti, osobito središnjoj. Vjetar uglavnom slab, na istoku i umjeren sjeverozapadni. Na moru ujutro slaba i umjerena bura, a zatim sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka na kopnu većinom od -7 do -2, na zapadu ponegdje i niža, na moru od 0 do 5 °C, a na otocima i viša. Najviša dnevna temperatura između 2 i 7, na obali i otocima te u unutrašnjosti Dalmacije i Istre od 8 do 13 °C.

Stranica