Upozorenje na hladne valove

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Ilustracije/LED_3_IL.jpg

Državni hidrometeorološki zavod je izdao upozorenje na hladne valove koji mogu djelovati na zdravlje:







 

Zaštita od velikih hladnoća - preporuke za javnost

Hladni valovi - opširnije



Prognoza vremena za 15. siječnja 2021.

Djelomice, na Jadranu popodne i pretežno sunčano te i dalje hladno. U sjevernim kopnenim područjima povremeno više oblaka, a uglavnom će navečer mjestimice padati slab snijeg. Vjetar na kopnu slab, na istoku i umjeren sjeverozapadni. Na moru umjerena i jaka bura, u drugom dijelu dana u jačanju. Najviša dnevna temperatura zraka od -1 do 4, na Jadranu od 5 do 10 °C.

Sutra nas očekuje na kopnu djelomice sunčano, a uz povremeno više oblaka mjestimice će pasti malo snijega. Na moru te u unutrašnjosti Istre I Dalmacije sunčano. U unutrašnjosti vjetar slab i umjeren sjeverni I sjeverozapadni. Na moru će jaka, na udare i olujna bura slabiti, najprije u sjevernim krajevima. Najniža jutarnja temperatura od -10 do -5, na Jadranu od -3 do 2 °C. Najviša dnevna na kopnu od -3 do 1, a na Jadranu od 3 do 7 °C.


Vremenska prognoza za potresom pogođeno područje Sisačko - moslavačke županije

15. siječnja 2021.
Prijepodne djelomice sunčano, popodne promjenljivo oblačno ali većinom bez oborina, samo ponegdje prema kraju dana može pasti vrlo malo snijega. Vjetar većinom slab. Hladno uz najvišu dnevnu temperaturu od 0 do 3 °C, navečer u osjetnom padu.

16. siječnja 2021.
Promjenljivo oblačno te i dalje hladno, a povremeno je moguć i uglavnom slab snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, sredinom dana može kratkotrajno imati i jake udare. Jutarnja temperatura od -9 do -5, a najviša dnevna između 0 i 3 °C.

Izgledi vremena u iduća tri dana
Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, uglavnom suho te i dalje hladno. Ujutro je moguća mjestimična magla, a danju samo pokoja pahulja snijega. Vjetar uglavnom slab. Jutarnja temperatura od -9 do -5, uz vedre noći lokalno može biti i malo niža, a najviša dnevna između 0 i 3 °C. U utorak danju malo toplije, a potom je izgledan daljnji porast i dnevne i jutarnje temperature.

Stranica