Upozorenje DHMZ-a na vjetar za 23. siječnja 2023.

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/alarm 23.1.23_23.1.2023._110707.png

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za danas, 23. siječnja 2023. crveno i narančasto upozorenje na vjetar

Izvor: DHMZ

Crveno upozorenje je izdano za riječku regiju, Kvarner i Kvarnerić te Velebitski kanal zbog jake i olujne bure s orkanskim udarima. 

Narančasto upozorenje je izdano za područje zapadne obale Istre zbog jake, mjestimice vrlo jake bure te za područje Dalmacije zbog jake, mjestimice vrlo jaka bura i istočnog vjetra u okretanju na jugo.  

Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja.
Pratite najnovija vremenska izvješća DHMZ-a o mogućim iznenadnim promjenama vremena te na stranicama HAK-a provjerite stanje na cestama.​

Stranica