U Vukovaru održana radionica projekta DAREnet

U organizaciji Ravnateljstva civilne zaštite u Vukovaru je danas, 06. studenoga 2021., održana radionica projekta DAREnet naziva „Inovacije, projekti i razvoj kapaciteta sustava civilne zaštite s fokusom na obranu od poplava"

Foto: MUP

Nakon međunarodne dvodnevne aktivnosti u Rakitju održane krajem rujna, u sklopu kojeg je organizirana i pokazna terenska vježba odgovora na poplave, cilj predmetne radionice je identifikacija potreba i prezentiranja prijedloga za jačanje sustava upravljanja rizicima od poplava na nacionalnoj razini.
 
Diskutiralo se o tehnikama, alatima i opremi u sedam područja: mjere zaštite od poplava, nasipi i kontrola stanja nasipa, spašavanje iz vode i spašavanje čamcima, higijenske mjere, osiguravanje područja evakuacije, društvene mreže/mediji, uklanjanje naplavina i rano upozoravanje.
 
Na radionici je sudjelovalo 40-ak djelatnika Ravnateljstva koji su konstruktivnom raspravom doprinijeli razmjeni iskustava i najbolje prakse u obrani od poplava, pogotovo na lokalnoj razini.
 
Prikupljene informacije o rješenjima, inovacijama i projektima koji se nacionalno primjenjuju biti će podijeljene s ostalim partnerima DAREnet projekta i koristiti će se za daljnje zadaće u okviru projektnih paketa.
 
Nakon radionice, sudionici, na čelu s ravnateljem dr.sc. Damirom Trutom, položili su vijenac i zapalili svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru te tako iskazali poštovanje i odali počast žrtvama hrvatskih branitelja i svima onima koji su dali svoj život za slobodnu Hrvatsku.

Stranica