U tijeku terenska vježba „Kamp kriznog menadžmenta 2023.“

U sklopu konferencije Dani kriznog upravljanja od 26. do 28. svibnja u Logističkom centru Ravnateljstva civilne zaštite u Jastrebarskom, održava se terenska vježba „Kamp kriznog menadžmenta 2023.“ u organizaciji Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH

Foto: MUP

Ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite dr.sc. Damir Trut je u subotu, 27. svibnja 2023., posjetio sudionike terenske vježbe i tom prilikom istaknuo kako je naglasak svakog modernog sustava civilne zaštite na osposobljavanju i redovitom provođenju vježbi kako bi se postigla maksimalna razina pripravnosti s ciljem pružanja učinkovite potpore ugroženom stanovništvu. Također, rekao je kako je ovo izvrsna prilika kako bi se i studenti i nastavnici još podrobnije upoznali sa sustavom civilne zaštite i zadaćama operativnih snaga.

Na vježbi, uz djelatnike Ravnateljstva civilne zaštite u ulozi predavača i stručnih instruktora, sudjeluju studenti druge godine i nastavnici studija Upravljanje u kriznim uvjetima Veleučilišta Velika Gorica.

Tijekom izvođenja vježbe održavaju se zadaće koje se odnose na planiranje i formiranje privremenog šatorskog naselja uz organizaciju života i rada te izvođenja nastave u terenskim uvjetima. Također, sudionici će imati mogućnost tijekom ova tri dana vježbe upoznati se sa zadaćama i specifičnom opremom temeljnih operativnih snaga sustava civilne zaštite.

Ovo je ujedno prilika da studenti, uz potporu djelatnika Ravnateljstva civilne zaštite, praktično uvježbaju sve postupke koje su naučili na teoretskim predavanjima.

Opremu, poput šatora, pokretne kuhinje s kompletom za pripremu hrane, zapovjednog vozila, opreme za kampiranje te ostala potrebna logistička sredstva će osigurati Ravnateljstvo civilne zaštite.

Podsjetimo, na ovogodišnjoj 16. međunarodnoj znanstveno - stručnoj konferenciji Dani kriznog upravljanja, koja se održava od 23. do 28. svibnja 2023. u prostorima Veleučilišta Velika Gorica, sudjeluju brojni djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite i predstavljaju svoje radove i prezentacije važne za sustav kriznog upravljanja.
 



Stranica