U Ravnateljstvu civilne zaštite održan radni sastanak s predstavnicima udruga civilnog društva

U Ravnateljstvu civilne zaštite 7. ožujka 2022. održan je sastanak s predstavnicima nevladinih udruga civilnog društva, uredima pravobraniteljica, Hrvatskog Crvenog križa i Ravnateljstva policije

U Ravnateljstvu civilne zaštite 7. ožujka 2022. održan je sastanak s predstavnicima nevladinih udruga civilnog društva, uredima pravobraniteljica (pučka, za ravnopravnost spolova, za djecu i osobe s invaliditetom), HCK-a i Ravnateljstva policije, zbog iskazanog interesa udruga civilnog društva za angažmanom i doprinosom u pružanju pomoći ukrajinskim izbjeglicama iz područja svoje ekspertize, s ciljem sinkronizacije zajedničkih aktivnosti u prihvatu izbjeglica iz Ukrajine.

Državna tajnica dr.sc. Irena Petrijevčanin Vuksanović sudionicima je iznijela tijek procesa prihvata i zbrinjavanja izbjeglih osoba iz Ukrajine te naglasila važnost sinkroniziranog djelovanja svih aktivnosti i dionika kako bi se prevenirali eventualni paralelizmi u procesima.

Ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite dr.sc. Damir Trut iznio je kratko brojčano stanje ukrajinskih izbjeglica te lokacije pripremljenih smještajnih kapaciteta, s naglaskom da je Ravnateljstvo civilne zaštite i sustav civilne zaštite spreman povećavati kapacitete, u skladu s potrebama.

Na sastanku je dogovoreno zajedničko djelovanje i koordinacija aktivnosti Ravnateljstva civilne zaštite, ureda pravobraniteljica i zainteresiranih predstavnika udruga civilnog društva na tjednoj osnovi.



Stranica