U Hrvatskoj Kostajnici održana sjednica Stožera civilne zaštite Sisačko – moslavačke županije

U Hrvatskoj Kostajnici održana sjednica Stožera civilne zaštite Sisačko – moslavačke županije kojoj su nazočili ravnatelj Ravnateljstva civilne zaštite dr. sc. Damir Trut sa suradnicima i sisačko-moslavački župan Ivan Celjak

Foto: MUP

Članovi Stožera izvijestili su o trenutnom stanju na terenu i poduzetim aktivnostima obrane od poplava, kao i o prognozama i daljnjim aktivnostima sudionika sustava civilne zaštite.
 
"Una u Hrvatskoj Kostajnici stagnira, nadamo se prestanku kiše i smanjenom dotoku voda iz Bosne i Hercegovine. Sve operativne snage su na terenu, lokalne snage ojačane su pripadnicima Hrvatske vojske i Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, svi zajedno činimo sve što možemo. Provodi se rotacija operativnih snaga koje danonoćno rade, ali trenutno je dovoljno ljudi na terenu. Dosad je sve napravljeno u skladu s propisima, iskustvom, znanjem i sposobnostima, ali ovo su ekstremne situacije gdje bilježimo rekordne razine padalina i vodostaja, no unatoč tome branjena područja su za sada pod kontrolom. Na bujične poplave i podzemne vode ne možemo utjecati nego samo pokušati smanjiti štetu i posljedice", izjavio je ravnatelj Trut nakon sjednice novinarima.

Obilne oborine i problema s oborinskim vodama, poplavama u objektima te plavljenjem prometnica bilo je i u ostalim županijama, gdje se još uvijek provode aktivnosti obrane od poplava.

Stranica