U Francuskom veleposlanstvu održana prezentacija o sustavu civilne zaštite

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/IMG_4170.jpg

U okviru programa posjeta udruge bivših polaznika francuskog IHEDN (Instituta visokih studija u području nacionalne obrane) u srijedu, 1. lipnja održana je prezentacija o sustavu civilne zaštite u Veleposlanstvu Francuske Republike u Republici Hrvatskoj

Prezentaciju je održao načelnik Sektora za pripravnost i koordinaciju Tomislav Marević koji je tom prilikom polaznicima predstavio ulogu i odgovornosti Ravnateljstva civilne zaštite kao i sustav civilne zaštite u cjelini.

Prisutne je upoznao s organizacijskom strukturom cjelokupnog sustava civilne zaštite u RH, zakonskom regulativom iz područja civilne zaštite, poslovima, nadležnostima i područjima djelovanja Ravnateljstva civilne zaštite kao i značajem broja 112, koji je prepoznat kao broj na kojeg se građani i turisti mogu osloniti u svakoj hitnoj situaciji. 

Prezentacija je održana na zamolbu Veleposlanstva Francuske Republike u Republici Hrvatskoj kako bi se polaznicima predstavio i dao kratki osvrt o sustavu civilne zaštite RH, koji se u ovim izazovnim vremenima, pokazao kao iznimno bitan u svim segmentima upravljanja krizama.



Stranica