​Trenutno stanje i prognoza vodostaja

U idućih 10-ak dana ne očekuju se značajnije količine oborina koje bi mogle utjecati na veći porast vodostaja rijeke Kupe i Save

Vodostaj rijeke Kupe na vodomjernoj postaji Farkašić u posljednjih 24 sata opao je za 88 centimetara. Trenutni vodostaj rijeke Kupe, 10.1.2021. u 6:00 sati na vodomjernoj postaji Farkašić iznosi +532 cm, s tendencijom daljnjeg opadanja. U naredna dva dana očekuje se da vodostaj rijeke Kupe u Farkašiću opadne za još 70-ak centimetara.
 
Vodostaj rijeke Save na vodomjernoj postaji Crnac u posljednjih 24 sata opao je za 36 centimetara. Trenutni vodostaj rijeke Save, 10. siječnja 2021. u 6:00 sati na vodomjernoj postaji Crnac iznosi +540 cm s tendencijom daljnjeg opadanja. U naredna dva dana očekuje se da vodostaj rijeke Save na mjerodavnoj postaji Crnac u Sisku opadne za još otprilike 1 metar.
 
U idućih 10-ak dana ne očekuju se značajnije količine oborina koje bi mogle utjecati na veći porast vodostaja rijeke Kupe i Save, odnosno u idućih 10-ak dana očekuje se daljnje kontinuirano opadanje vodostaja rijeka Save i Kupe na sisačkom području.
 

Stranica