Svečano otvorenje projekta „Sigurna turistička destinacija 2022.“

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku danas, 18. srpnja, svečano je otvoren projekt „Sigurna turistička destinacija 2022.“ koji je pokrenulo Ministarstvo unutarnjih poslova 2006. godine (tada pod nazivom "Sigurna turistička sezona"), s ciljem zajedničke ophodnje stranih i hrvatskih policajaca u turističkim mjestima, čime se sigurnost diže na veću razinu, a turisti osjećaju opuštenije

Foto: MUP

Prigodom svečanog otvorenja projekta, na šibenskoj rivi je, s ciljem prezentacije koordinacije i suradnje, predstavljen poligon hitnih intervencijskih službi. Dio opreme koju koriste u svojim aktivnostima prezentirali su Ravnateljstvo civilne zaštite, policija, vatrogasci, Lučka kapetanija, a Zavod za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije, Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik i Hrvatska gorska služba spašavanja – stanica Šibenik izveli su i pokaznu vježbu spašavanja ozlijeđene osobe s visine i iz mora.
 
Tom prilikom, djelatnici Službe civilne zaštite Šibenik i Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite predstavili su opremu koju koristi specijalistička ronilačka skupina unutar modula za spašavanje na vodi.
 
U projektu „Sigurna turistička destinacija 2022.“ ove godine sudjeluje rekordan broj od 100 policijskih službenika iz 18 država i 20 policijskih organizacija.

Stranica