Šumska škola Saveza izviđača Hrvatske

Foto: MUP

U subotu, 14. kolovoza održano je svečano otvaranje Šumske škole Saveza izviđača Hrvatske. Savez izviđača Hrvatske i ove godine organizira svoju tradicionalnu, središnju aktivnost edukacije izviđačkih voditelja – Šumsku školu Saveza izviđača Hrvatske. Ovogodišnja Šumska škola održava se u Općini Lovinac, Ličko-senjska županija, od 14. do 22. kolovoza  u suradnji s Općinom Lovinac, Ravnateljstvom civilne zaštite MUP-a RH i Hrvatskim šumama.

Sudionike Šumske škole na svečanom otvaranju pozdravili su Ivan Miletić, načelnik Općine Lovinac, Anita Pocrnić-Radošević, saborska zastupnica i članica Hrvatske izviđačke parlamentarne unije (HIPU) koja je ujedno otvorila ovogodišnju Šumsku školu, Joso Živković, voditelj Službe civilne zaštite Gospić te drugi predstavnici partnera i sponzora.

Šumska škola saveza izviđača Hrvatske 10-dnevna je edukativna aktivnost tijekom koje budući izviđački voditelji, mladi i odrasli, praktično primjenjuju stečena znanja o radu s djecom i mladima, svladavaju nove vještine i pripremaju se za rad s novim članovima. Ova aktivnost održava se po modelu izviđačkog taborovanja, u prirodi pod šatorima, a na ovogodišnjoj Šumskoj školi očekuje se sudjelovanje oko 160 izviđača iz čitave Hrvatske. Savez izviđača Hrvatske i ovom prigodom uputio je riječi zahvale Ravnateljstvu civilne zaštite na pruženoj potpori u realizaciji Šumske škole.
 
 

Stranica