Slijetanje autobusa kod Slavonskog Broda

Ravnateljstvo civilne zaštite koordiniralo žurne službe te sudjelovalo u osiguravanju smještaja neozlijeđenim osobama iz autobusa koji je sletio s ceste i prevrnuo se kod Slavonskog Broda

Foto: MUP

Županijski centar 112 Slavonski Brod zaprimio je oko 6 sati i 20 minuta dojavu o slijetanju i prevrtanju autobusa stranih registarskih oznaka na autocesti A-3 iza čvora zapad Slavonski Brod u smjeru Lipovca. Radi se o autobusu iz Kosova i prema trenutno dostupnim podatcima svi putnici su strani državljani, vjerojatno Kosova, od kojih je deset osoba smrtno stradalo, a 44 osobe prevezene su na liječenje u bolnicu u Slavonskom Brodu te bolnicu u Novoj Gradišci.

Zbrinute osobe u bolnici u Slavonskom Brodu obišli su u ime Vlade RH ministar zdravstva Vili Beroš i pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut, kao i veleposlanik Republike Kosovo u Republici Hrvatskoj Gëzim Kasapolli i Maja Grba-Bujević, zastupnica u Hrvatskom saboru.

Preostalim neozlijeđenim osobama iz autobusa na prijedlog Područnog ureda civilne zaštite Osijek Ravnateljstva civilne zaštite, nužni smještaj je osigurao Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije.

Pomoćnik ministra dr.sc. Damir Trut izražava sućut obiteljima poginulih osoba, a ozlijeđenim osobama želi brz i uspješan oporavak.

Informacije o ozlijeđenim osobama mogu se dobiti na broj 035201111.
 

Stranica