Slanje žurne humanitarne pomoći Ukrajini u organizaciji Ravnateljstva civilne zaštite

Kao izraz solidarnosti, Vlada Republike Hrvatske upućuje žurnu pomoć Ukrajini

Foto: MUP

Državna služba Ukrajine za izvanredne situacije je od međunarodnih institucija i veleposlanstava država članica Europske unije zatražila pomoć. Kao izraz solidarnosti, Vlada Republike Hrvatske upućuje žurnu pomoć Ukrajini iz raspoloživih zaliha Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva obrane, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstva zdravstva, Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Hrvatske vatrogasne zajednice i to u obliku potrebne robe i opreme poput medicinske, zaštitne i vatrogasne opreme te opreme za zbrinjavanje stanovništva u hladnim uvjetima.
 
Odlukom Vlade od 24. veljače 2022., Republika Hrvatska Republici Ukrajini šalje žurnu humanitarnu pomoć iz raspoloživih zaliha i sredstava tijela državne uprave ukupne vrijednosti 9.105.866 kuna.

U organizaciji Ravnateljstva civilne zaštite je danas, 1. ožujka krenula priprema i utovar humanitarne pomoći Ukrajini te će nakon toga krenuti kamioni sa žurnom pomoći do određenih logističkih centara na samoj granici s Ukrajinom.



Stranica