​Sisak: Zajednica PVC stolarije osim stradalih pomaže i učenike

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/POTRES_PETRINJA/POTRES_TEREN_36.jpg

Nakon razornog potresa na Banovini, Zajednica davatelja PVC sustava za građevinsku stolariju Hrvatske gospodarske komore odlučila je, među ostalim, stipendirati troje učenika koji su ostali bez krova glavom, a školuju se za deficitarna zanimanja

Kako je u srijedu priopćeno iz HGK Županijske komore u Sisku, sisačka Strukovna škole odabrala je troje učenika koji će potpisivanjem ugovora o stipendiranju primiti jednokratnu stipendiju od 5000 kuna. Ti su se učenici zbog potresa iz svojih domova morali preseliti u privremeni smještaj, a riječ je o vrijednim i motiviranim učenicima kojima će stipendija biti odličan vjetar u leđa za nastavak školovanja. Predsjednik Zajednice davatelja PVC sustava za građevinsku stolariju Aleksandar Terer istaknuo je kako su od samog početka željeli pomoći području pogođenom potresom, ali zbog specifičnosti svoje djelatnosti, to nisu mogli odmah učiniti kroz proizvode pa su se odlučili na takvu akciju. „Odlučili smo donirati učenike strukovne škole na prijedlog djelatnika škole i tako im olakšati školovanje i pokretanje karijera, a nastavit ćemo pratiti njihov rad i rezultate“, izjavio je Terer
Dodao je kako su sa suradnicima dosad Banovini donirali PVC stolariju vrijednu više od 100 tisuća kuna za obnovu oštećenih kuća.

Ravnatelj Strukovne škole Sisak Ivica Beloglavac i pedagoginja Sanja Glibo rekli su kako je ovo stresno razdoblje za djecu jer se mnogo njih moralo iseliti iz svojih domova. "Zbog višestrukih potresa u kombinaciji s pandemijom, djeca su pod stalnim stresom, a dolazi i do teškoća u realizaciji školskog programa pa je svaki ovakav znak pažnje za njih iznimno važan jer im daje stabilnost i nadu. Stoga smo i ovu ponudu HGK prihvatili i odabrali troje učenika koji su najpotrebitiji i uvjereni smo da će pomoći i djeci i njihovim roditeljima da lakše prebrode razdoblje neizvjesnosti“, rekla je Glibo.

Potpredsjednica HGK za graditeljstvo i promet Mirjana Čagalj istaknula je da je to samo još jedan potez kojima hrvatsko gospodarstvo pokazuje da nije zaboravilo i neće zaboraviti područja pogođena potresom. Ovo je simboličan čin, ali je velika pomoć za troje marljive djece koja se školuju za deficitarna zanimanja, rekla je Čagalj. Ona vjeruje da će bez problema pronaći posao u struci pa će vjerojatno svojim znanjem i radom pomoći u obnovi svojeg zavičaja.

Izvor: HINA

Stranica