Serija letaka i brošura o smanjenju rizika od katastrofa

Slika /CIVILNA ZAŠTITA/Vijesti/brošure.jpg

Što je smanjenje rizika od katastrofa i zašto je važno? #smanjimorizik

Ove su nas godine, potres i pandemija, uvjerili kako katastrofe ne pitaju za mjesto i vrijeme te dolaze nenajavljene, bez obzira za našu ranjivost i spremnost. Veći dio godine fokusirani smo na pandemiju koja i u ovom trenutku okupira našu pažnju, no to ne znači da je rizik od katastrofa uzrokovanih ostalim prirodnim prijetnjama manji ili nestao.

Ravnateljstvo civilne zaštite provodi projekt „No risk base“ u sklopu kojeg se čitave godine izrađuje Strategija upravljanja rizicima od katastrofa te nova metodologija za izradu procjene rizika od katastrofa. Ova dva dokumenta obrađuju sve najveće rizike od katastrofa za Republiku Hrvatsku i daju znanstvenu podlogu za upravljanje tim rizicima na nacionalnoj razini. No upravljanje rizicima nije samo „problem“ države, grada ili općine, upravljanje rizicima je obaveza svakog od nas. U sklopu projekta izrađen je i niz edukativnih materijala kako bi se svakoj osobi pojasnila uloga i značenje u smanjenju rizika od katastrofa.

Materijal za podizanje svijesti možete pronaći na Portalu smanjenja rizika od katastrofa (SROK) – Podizanje svijesti i edukacija.

Stranica