Sastanak ravnatelja Damira Truta s političkim savjetnikom u Veleposlanstvu SAD-a Cameron Millard

Ravnatelj dr.sc. Damir Trut održao je 21. ožujka 2022. sastanak s političkim savjetnikom u Veleposlanstvu SAD-a Cameron Millard i suradnicama na temu aktivnosti prihvata raseljenih osoba iz Ukrajine te planova za naredno razdoblje.

Ravnatelj Trut zavalio se predstavnicima Veleposlanstva SAD-a na dosadašnjoj podršci i donacijama SAD-a tijekom epidemije i nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji, kao i na iskazanom interesu za daljnjom suradnjom. Ujedno je upoznao sudionike sastanka o svim poduzetim aktivnostima Ravnateljstva civilne zaštite vezane za prihvat izbjeglog stanovništva, ali i Međuresorne radne skupine, koju je osnovala Vlada RH, koja je, u znak solidarnosti i podrške ukrajinskom narodu, odmah krenula s pripremama pružanja humanitarne i tehničke pomoći te prihvata raseljenih osoba. Naglasio je da je primarna zadaća Radne skupine koordinirano djelovanje svih nadležnih tijela i institucija te provođenje mjera i aktivnosti s ciljem pružanja humanitarne pomoći, prihvata i zbrinjavanja raseljenih osoba iz Ukrajine, čijim radom koordinira Ministarstvo unutarnjih poslova.

Politički savjetnik Millard iskazao je zadovoljstvo proaktivnim pristupom i uloženim naporima svih sudionika u procesu zbrinjavanja raseljenih osoba te ponudio suradnju u vidu razmjene informacija i ekspertize te posjete prihvatnim smještajima.

Stranica