Ravnateljstvo civilne zaštite posjetili polaznici Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”

U posjetu Ravnateljstvu civilne zaštite danas su bili polaznici i nastavnici Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”, u sklopu nastavnog programa pod vodstvom nastavnika pukovnika Tomislava Kravaice

Foto: MUP

Kroz prezentacije polaznicima je predstavljen djelokrug rada Ravnateljstva civilne zaštite s naglaskom na sustav 112 i zadaće Operativnog centra civilne zaštite. Prezentirane su im osnovne organizacijske, kadrovske i tehničko - tehnološke komponente sustava 112, prednosti primjene i funkcionalnosti sustava 112 te sustav ranog upozoravanja i uzbunjivanja.

Također su upoznati s operativnim radom i zadaćama Operativnog centra civilne zaštite, njegovom ulogom u kriznom komuniciranju i izravnoj potpori u radu Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, kao i zadaćama u koordinaciji međunarodne pomoći, u kojoj je Operativni centar civilne zaštite glavna kontakt točka između Republike Hrvatske i Koordinacijskog centra Mehanizma civilne zašite EU (ERCC). Ujedno su posjetili Županijski centar 112 Zagreb i Operativni centar civilne zaštite.

Današnji posjet polaznika Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” završio je posjetom Logističkom centru Ravnateljstva civilne zaštite u Jastrebarskom, gdje im je demonstrirana upotreba zapovjednog vozila i robota.
 

Stranica